menu

Video’s over resomeren

Serie interviews resomeren
De redactie van Uitvaartbranche.nl heeft een serie (video)interviews gemaakt met Erik van Zoest. Van Zoest is eigenaar van resomatorium 't Vijfde Seizoen in het Gelderse Ommeren. Het resomatorium in Ommeren is het eerste resomatorium van Nederland.

Vragen van uitvaartondernemers (deel 4)
Is het niet zo dat de overledene feitelijk door de goot wordt gespoeld? Is resomeren goedkoper of duurder voor consumenten? Wat gebeurt er met de kist? Deze en nog veel meer vragen werden gesteld door leden van Uitvaartbranche.nl. In deze laatste aflevering van onze mini serie over resomeren, beantwoord Erik van Zoest al deze vragen.


Hoe gaat een resomatie in zijn werk (deel 3)
Moet een overledene naakt worden geresomeerd? Wat blijft er over van een overledene na resomatie?


Is resomeren duurzaam? (deel 2)
Is resomeren het meest duurzaam? Wat gebeurt er met het water (residu) wat overblijft na een resomatie?Deel 1: Waarom nu al een resomator laten installeren? Wanneer wordt resomeren opgenomen in de wet en welke partijnen proberen resomeren tegen te houden?


Animatie resomeren
De NOS heeft een eenvoudige animatie gemaakt waarin wordt uitgelegd hoe resomeren in zijn werk gaat. De NOS noemt de vloeistof waarin de overledene wordt opgelost een soort van gootsteenontstopper.


Zo werkt resomeren (NU.nl)


Engelse animatie over water cremeren


De meest groene manier van lijkbezorging
In deze video is een echte resomator te zien en zie je welke resten er na resomatie overblijven van een overledene.