De kist waar de overledene in wordt opgebaard wordt bij resomeren niet ingevoerd in de resomatie machine (resomator). Dat is voor Nederlandse bergrippen nieuw omdat overledenen die in een kist worden opgebaard, bij begraven en cremeren wel in diezelfde kist worden begraven of gecremeerd. Bij begraven en cremeren kan de overledene uiteraard ook in een ander omhulsel zoals een opbaarplank met een wade worden begraven of gecremeerd.
Bij resomeren wordt de overledene uit de kist gehaald en daarna ingevoerd in de resomatie machine. Omdat resomeren op dit moment nog niet is toegestaan en er dus ook niet geresomeerd wordt in een resomatorium in Nederland, is nog niet duidelijk wat men met de kisten die overblijven gaat doen.
Het is denkbaar dat nabestaanden straks de keuze krijgen om hun dierbare op te baren in een nieuwe kist of om een hergebruikte uitvaartkist te huren. Het zou dan een soort van deelkist zijn, net als bijvoorbeeld met deelauto’s en deelfietsen. Wanneer de kisten hergebruikt kunnen worden, wordt heel veel productiemateriaal en uitstoot voorkomen. Het zou dus een heel duurzame optie kunnen zijn. Nabestaanden die liever niet willen dat hun dierbare wordt opgebaard in een occasion uitvaartkist kunnen uiteraard gewoon een nieuwe kist kopen.